Over ons

Momoya Roermond is het Japanse restaurant van Nederland en hanteert een uniek Japans all you can eat concept. Met het all you can eat concept van Momoya kunt u maximaal 2,5 uur genieten van al onze overheerlijke Japanse gerechten een ware tong streling voor de fijnproevers onder ons. Japanse restaurants van Momoya zijn bekend om een hippe, trendy uitstraling. Waardoor u als gast zich waant in een klein stukje Azië in Nederland. In elke vestiging van restaurant Momoya kunt u uitgebreid lunchen en dineren in sfeervolle en moderne Aziatische ambiance. Kom gerust eens langs om te genieten van de Japanse keuken.

All You Can Eat

Tijdens de Japanse lunch krijgt u twee uur de tijd om van de uitgebreide menukaart te bestellen. Minimaal 1 drank consumptie per persoon moet worden genuttigd tijdens lunch / diner. Bestellen gaat d.m.v. een bestelformulier, deze dient u zelf in te vullen. Maximaal kunnen er 5 gerechten per persoon per keer besteld worden. Er mag weer besteld worden, wanneer de vorige bestelling genuttigd is.Verspilling wordt niet gewaardeerd daarom hanteren wij een regeling.Bestel dus wat u op kunt eten. Restanten als gevolg van verspilling worden extra in rekening gebracht: € 1,00 per Sushi en € 2,00 per warm gerecht. Reserveren is gewenst en aan te bevelen.

Wat is sushi?

Sushi zijn kleine Japanse hapjes geserveerd met rijst die op smaak is gebracht met azijn, daarbij worden ook andere ingrediënten zoals vis, groenten en ei geserveerd. De meeste kennen sushi alleen als rauwe vis, maar de vis hoeft niet rauw te zijn. De paling sushi, “Unagi” die worden gestoomd en daarna gegrild en geserveerd met een zoetige saus. De makreel, “Saba”, is vaak gemarineerd in azijn. Hoe eet je sushi? De manier om sushi te eten is met je handen (of met stokjes) en als dip gebruik je sojasaus eventueel pittiger gemaakt met wasabi. Wasabi is Japanse mierikswortel en flink sterk van smaak wat het heet maakt. Als je Nigiri sushi in soja dipt moet je alleen de vis in de soja dippen en niet de rijst, anders valt die uit elkaar. Sommige sushi hebben geen dip nodig en dat is bijvoorbeeld de Unagi sushi, die is al op smaak gebracht met een zoetige saus.

Sushi vormen

Nigiri: Nigiri sushi is de bekendste sushi, dat is een blokje rijst met daarop een plakje vis of omelet. Maki: Maki dat zijn rolletjes sushi. Een plak zeewier, Nori, waarop wat kleefrijst wordt gelegd en in het midden de vis dat wordt opgerold en in stukjes gesneden. Temaki: Dat zijn puntzakjes van zeewier gevuld met rijst en andere ingrediënten. Chirashi: De gemakkelijkste Sushi is een kleine schaal met rijst vullen en daarop plakjes vis.

Wilt u meer informatie over het all you can eat concept bij Momoya Roermond? Neem dan gerust contact met ons op.